Betboo Tavla Oyna

Türk geleneksel oyunlarından biri olan Tavla, Betboo seçkin platform ayrıcalığı ile ‘’Kahve’’ sekmesinde sunuluyor. Online oyunlar sistemine dahil edilen ve çok ayıda oyuncu ağına sahip olan Betboo Tavla, eğlenceli ve kesintisiz portal ayrıcalığı ile sunuluyor.

Betboo canlı casino siteleri yeni giriş linkine tıklayarak, hızlı ve kolay üye olabilirsiniz. Ardından üye girişi yaparak tavla oynamaya ve eğlenirken kazanmaya hemen başlayabilirsiniz.

Betboo Tavla Oyna

Tavla oynamayı bilenler sisteme hemen giriş yapabilirler. Klasik tavla oyun sistemi, online dizilimde dizayn edilmiştir. Fakat tavla oyununu bilmeyenler için nasıl oynandığı ve genel kuralları hakkında bilgi sunabiliriz.

Tavla, iki oyuncu ile oynanan ve 6’şar tane oyuncu hanelerinin bulunduğu düzlem üzerinde oynanır. Tavlanın sembolize sistemi;

  • 12 hane; 12 ayı
  • 15 beyaz, 15 siyah pul; 15 gece- 15 gündüzü
  • Tahta üzerindeki karşılıklı 12 hane; günün 24 saatini

Temsil eder. Her oyuncu, oyun başlangıcında 15 pula sahiptir. Pulların dizilimi, oyun başlangıcında her kullanıcının;

  • hanesinde 2,
  • hanesinde 5,
  • hanesinde 3
  • hanesinde ise 5

Adet şekilde yerleştirilir. Ve oyun başlar…

Tavla  Oyununda Kazanma Taktikleri

Tavla oyunun amacı; tüm pullarınızı kendi kalenize getirmek ve ardından pullarınızı toplamaktır. Pullarının tamamını  ilk önce toplayan, oyunun kazananıdır.

Belirli bir kurala göre hareket ettirilen pullar, oyuna başlarken zar atılmasıyla belirlenir. Yüksek sayıyı atan ilk oyuncu, ilk olarak tavlaya başlar. Tıpkı diğer oyunlarda olduğu gibi aynı sayıda atılırsa, en yüksek zar atanı belirleyene kadar atılır.

İki zarın rakamlara göre pullar hareket ettirilir. Zar atılışında gelen rakamlar, pulların kaç hane ilerletileceğini belirler. Pulların güzergahı ise; daima ileri ve küçük numaralı hane düzleminde ilerletilir.

Betboo Tavla Oyna sekmesine tıklayarak oyuna hemen başlayabilirsiniz. Tavla kazanma taktiklerini uygulamak içinse dağıtılan pullara göre karar verilmeli ve hamle yapılmalıdır. Temel olarak; kaç, saldır ya da engelle taktikleri bulunuyor. Tavla oyununda kazanmak için önce pulları görmeli ve stratejinizi belirlemelisiniz.

Oyun devam ederken muhtemel 5 farklı durum oluşabilir. Bunlar;

  • Çok ileridesiniz
  • Hücum Oyunu
  • Kapalı Oyunu
  • Bekleme Oyunu
  • Çok geridesiniz

Çok ileridesiniz;

Oyun stratejinizi belirlemek için rakibinize göre çok ilerideyseniz, tadını çıkarabilirsiniz. Ondan uzak durup teması kesmek, bir an önce pullarınızı kalenize taşımanız ve oyunu kazanmanız için avantajlı bir durumdur.

Bu durum; Kaç stratejisi olarak adlandırılır.

Hücum Oyunu;

Oyundaki hedefiniz rakibi sürekli vurup daha çok kapı yapmak ve oyunu kazanmanızdır.

Bu durum; saldır stratejisi olarak adlandırılır.

Ayrıca tavlada hapis, bekleme ve geriden kazanmak stratejileri bulunuyor. Oyun dağılımına göre ve ilk hamleleriniz ardından strateji belirleyin ve kazanmaya hemen başlayın. Betboo online tavla sisteminde üye girişi yaparak dilediğiniz her an kesintisiz ağ üzerinden bağlantı sağlayabilirsiniz.

betboo sitesine giriş yapmak için tıklayın